Lohan Qiqong Järjestelmä

LOHAN® QI GONG JÄRJESTELMÄ

Choy Lee Futin perustaja Chan Heung loi Chan Family Choy Lee Fut Lohan Qigong ® -järjestelmän kehittääkseen jingiä, qi tä ja sheniä, jotka vahvistavat kehoamme ja mieltämme. Järjestelmä sisältää seuraavien asioiden opetusta:

  1. Yin/Yang
  2. Wuxing(viisi elementtiä)
  3. Meridiaani-kanavat
  4. Sisäelimet
  5. Feng shui
  6. Anmo ja Tuina (hieronta)
  7. Dieetti
  8. Qigong-harjoitukset.

Suomessa Chan Family Choy Lee Fut Lohan Qigong ® -järjestelmää opettavat 20 vuoden harjoittelun kokemuksella mestari Markku Sipilä ja mestari Martti Sipilä, jotka järjestävät oppilailleen säännöllisin väliajoin seminaareja ja koulutustilaisuuksia. Myös yksityisopetusta järjestetään. Opetus on jaettu helposti opittaviin ja ymmärrettäviin kokonaisuuksiin. Alla olevassa Chan Family Choy Lee Fut Lohan Qigong ® -järjestelämästä on esitetty vain pääpiirteet.

Järjestelmä on todella laaja ja monipuolinen. Järjestelmän harjoitukset kestävät kukin 5-45 minuuttia. Harjoituksissa voi olla erilaisia liikkeitä muutamasta kymmenestä aina useisiin satoihin. Jotkut harjoitukset ovat myös aivan liikesarjojen kaltaisia ja pituisia.

Chan Family Choy Lee Fut Lohan Qigong -järjestelmä:

Osa I – Keppiharjoitukset
Osa II – Hengitysharjoitukset
Osa III – Unicorn kädet
Osa IV – Jam Jong -seisonta-asennot
Osa V – Kävelyharjoitukset
Osa VI – Lääketieteelliset teoriat
Osa VII – Bak Gwa kung fu
Osa VIII – Qi gong -liikesarjat
Osa IX – Liang kung

Chan Family Lohan Qigong -järjestelmään kuuluu viisi liikesarjaa ja neljä pääharjoittelu metodia (Liang Gong). Nämä liikesarjat ovat: Bodhidharman 18 kättä (Lohan kung lyhennettynä), Siu Lohan, Dai Lohan, Tai Gik kuen ja Mo Gik (Wu Chi). Yhdessä nämä viisi liikesarjaa muodostavat täydellisen sisäisen kung fu -järjestelmän, joka muodostaa suuren osan Chan Family Choy Lee Fut Qigong ® -järjestelmästä. Nämä viisi liikesarjaa ja harjoitusosat ovat ryhmitelty Lohan Qigong yleisnimen alle, joka käännettynä tarkoittaa valaistusta hengityksen taitoon. Jokaisella liikesarjalla on oma merkityksensä. Kaikkissa käytetään hengityksen kontrollointia sekä mieltä kontrolloimaan qi n virtaa meridiaaneissa. Näistä neljä on liikkuvia harjoituksia, kun taas yhdessä käytetään paikallaanolevia asentoja.

Lohan Qigong muodostuu sisäisistä harjoitusseteistä, jotka viljelevät “kolmea aarretta”, jotka ovat qi (elämän energia), jing (esenssi,uute) ja shen (spirit, henki). Säännöllisesti tehtynä se aktivoi luontaista elämän energiaa meridiaaneissa, vahvistaa sisäelimiä, lisää terveyden pidempiaikaista ylläpitoa sekä mielen ja kehon vireyttä. Se myös harjoittaa niveliä ja lihaksia, edistää rentoutta ja stressin sietokykyä, ehkäisee ammatillisia fyysisiä stressisairauksia, parantaa ryhtiä ja korjaa asentoja sekä toimii monen sisäisen ja ulkoisen taistelulajin ytimenä ja perustana.

Koska järjestelmä on todella laaja ja kaiken kattava suuri aarre, joka on periytynyt aina Shaolin-temppelistä Chanin suvulle ja suvussa aina sukupolvelta toiselle, voi olla aluksi todella haastavaa ja voi ehkä tuntua toivottomaltakin oppia tämän hienon systeemin salat. Ammatitaitoisen opettajan avulla se kuitenkin on mahdollista ja tavoittelemisen arvoista.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube