Historia

LOHAN QI GONG HISTORIA

600-luvulla intialainen munkki Bodhidharma, eli Da Mo, mahayana-buddhalaisuuden 36. patriarkka toi Tripitakanan eli Kolmen Sutran Pyhän Kirjan Kiinaan ja matkusti läpi Kiinan ja asettui viimein Shaolin-temppeliin Henan-provinssiin. Hän oli chan- (zen) buddhalaisuuden perustaja.

Kertomuksen mukaan Da Mo vietti yhdeksän vuotta meditoidessaan luolassa. Meditaatiovuosien aikana hän huomasi liikkeiden jäykkyyttä kehossaan ja raajoissaan, sekä raa’an kylmyyden ja tuulen aiheuttamaa väsymystä, sekä kehon särkyä ja kipua. Hänen oppilaansa kärsivät myös samoista ongelmista ja nukahtivat usein meditoidessaan. Taistellakseen näitä ongelmia vastaan Da Mo kehitti harjoituskokonaisuuden, joka perustui intialaiseen joogaan, kiinalaisiin terveys- ja pitkäikäisyysharjoituksiin sekä hänen huomioihinsa villieläinten liikkumisesta.

Tämä harjoitusmuoto tunnetaan 18 Lohanin kätenä ja se luetaan Shaolin qi gongin ja taistelulajien perusteokseksi.

Toisinaan on esitetty kysymys että miksi buddhalaiset munkit, jotka elivät mietiskelyyn taipuvaa elämää olivat myös taistelulajien taitajia. Selitys tälle löytyy historiasta. Kun keisarin valta oli heikko ja korruptoituneet rosvojoukot terrorisoivat kansaa, kansasta tuli sortamisen ja epäoikeudenmukaisuuden uhreja. Kansan mielestä munkit edustivat oikeudenmukaisuutta ja turvallisuutta. Usein kun ihmiset kokivat tulleensa väärin kohdelluksi ja vainotuiksi, he hakeutuivat turvaan temppeliin ja heistä tuli munkkeja. Jotkut heistä olivat taistelulajien taitajia. Tällä tavalla Shaolin-munkkien tiedot ja taidot kasvoivat.

Yang-dynastian aikana 18 Lohanin kättä sisälsi 18-liikettä, joka laajeni myöhemmin 72-liikkeeseen ja jonka jälkeen vielä 173-liikkeeseen muodostaen Shaolinin Chuan-Fan perustan. Tämä on suuresti vaikuttanut kaikkien alku-peräisten lajien kehitykseen.

Lohan Qigong oli kallisarvoinen salaisuus, jota vaalittiin Shaolin-temppelissä, kunnes temppeli 200 vuotta sitten tuhottiin Qing-keisarin käskystä ja sen asukkaat kärsivät verilöylyn. Munkki Choy Fook oli yksi harvoista selviytyneistä. Hän asettui asumaan etelään Guangdongin provinssiin, Lou Fu -vuorelle. Chan Heungista tuli myöhemmin hänen oppilaansa. Choy Fook opetti täydellisen kung fu -järjestelmän, kuten myös harvinaiset viisi qigong-liikesarjaa. Chan Heung, Chan Family Choy Lee Futin ® perustaja vietti yli 20 vuotta keräämällä ja jalostamalla taitojaan ennen niiden yhdistämistä yhtenäiseksi järjestelmäksi. Chanin perheessä pidetyn muistiinpanojen mukaan Choy Lee Futissa on 204 liikesarjaa, jotka on jaettu kolmeen eri tasoon.

Kaikkein ensimmäisestä liikesarjasta Ng Lung Masta todella monimutkaiseen Da Hai Mun Jongiin. Jokainen liikesarja sisältää aina uuden ominaisuuden ja näkökulman sekä auttaa myös muiden jo opittujen liikesarjojen ymmärtämisessä. Chan Family Choy Lee Futin ® koko filosofian ja olemuksen täydellinen ymmärtäminen vaatii kaikkien liikesarjojen oppimisen. Kaikkein korkeimman tason saavuttaakseen on opittava kaikki Chan Family Choy Lee Fut ® sekä Lohan-liikesarjat ja harjoitukset.

Estääkseen tämän perinteen katoamasta, Chan Heung ja hänen jälkeläisensä ovat tallentaneet, jokaisen liikesarjan ns. kuen pona (liikkeiden ohjekirjana), jossa jokaiselle liikkeelle on annettu nimi, numero, suunta, käsitekniikka, kehon liike ja jalkatyö ja joskus myös esimerkkejä. Kun oppilas sai luvan opettaa koulunsa ulkopuolella, hän sai mestarin omakätisesti kirjoittamat kuen pot todistuksena ja tietona siitä mitä on jätetty jälkipolville.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube