Qigong

QI GONG

Qigong on erityinen sisäinen harjoitusmenetelmä, jossa yhdistyvät kiinalainen lääketieteellinen terapia sekä fyysinen että mentaalinen harjoitus. Qigong mahdollistaa ihmisen kykyjen kehittämisen, tuottaa elinvoimaa sekä parantaa kehon rakennetta ja lisää vastustuskykyä. Lyhyesti: qigong on elinvoiman lisäämistä ja tuottamista. Qigongin harjoitukset sisältävät hitaita, rauhallisia, pitkiä ja venyttäviä liikkeitä, jotka on yhdistetty hengitykseen. Qigongia kutsutaan Kiinassa toisinaan “nuoruuden lähteeksi”. Tällaiset harjoitukset ovat ehtymätön rauhan, terveyden ja elinvoiman lähde sekä erinomainen tapa pysyä kunnossa.
Qi merkitsee elinvoimaa, joka on perusta ihmisen aktiivisuudelle. Se koostuu kolmesta osasta:

  1. Geneettinen qi – synnynnäinen elinvoima.
  2. Ruoasta syntyvä qi – hankittu ravinto.
  3. Ympäristöstä saatu qi – ilman välityksellä saatu.

 

Qi kiertää ihmisen kehossa pitkin Jingluo-meridiaanistoa, käytäväverkostoa, josta akupunktiopisteet jakautuvat. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen oppien mukaan meridiaanin tukkeutuminen johtaa sairauksiin. Qigong-harjoitusten avulla voidaan lisätä ja koota elinvoimaa tukkeutuneeseen Jingluo-meridiaaniin, ruopata se, mikä vaikuttaa hoitavasti sairauteen. Qigong virkistää immuuni-systeemiä ja hoitaa rappeutunutta solukkoa. Sillä on rauhoittava vaikutus hermostoon ja siksi se on hyödyllinen ahdistuneisuuden, unettomuuden ja masennuksen hoitoon. Myös taistelulajien harrastajalle sillä on tarkoituksensa tiedon ja taitojen edistymisen kannalta. Esimerkiksi taistelulajit ja tai chi ovat tunnettuja mielenhallinnan ja kehon mainioista harjoituksista. Kummassakin harjoitellaan rentoutta ja jännityksen vapauttamista. Ihmiset eivät aina ymmärrä, että qigong-harjoitukset ovat perusta ja avain tälle kaikelle. Jotta päästään korkeammalle tasolle opinnoissa, täytyy hallita qigong harjoitusten perusteet. Nämä sisältävät mietiskelyosioita ja sisäisen energian viljelyä, mikä taas on erilaista fyysisen puolen taistelulajeihin verrattuna.

Harrastamalla qigongia taistelulajien ja tai chin taidot täydentyvät.

Qigongin harjoittelu on kuin pesisi hampaat tai kävisi suihkussa. Koska peset kehosi pävittäin, miksi et puhdistaisi myös energiaasi? Qigong pesee ja puhdistaa henkilökohtaista energiaasi aivan kuin kävisit suihkussa sisäisesti. Energian avulla voidaan hoitaa myös toisten sairauksia. Uudelleensyntymisen tunne on osoitus ikääntymisprosessin hidastumisesta. Joka tapauksessa todellinen päämäärä ei ole vain elää kypsään vanhaan ikään. Se on elää niin pitkään kuin mahdollista, parhaalla mahdollisella fyysisellä kunnolla sisäisesti sekä ulkoisesti, kuten myös terävän mielen ja tunteen tasolla. Tämän pitäisi olla tarpeeksi hyvä syy jokaiselle harrastaa qigongia aikaa ja vaivaa säästämättä.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube