Chan Yong Fa

Suurmestarimme Chan Yong-Fa periytyy suoraan viidennessä sukupolvessa Chan Heungista, Choy Lee Fut kung fun perustajasta. Tämän vuoksi häntä kutsutaan myös nimellä Jeung Mun Yun (tyylin haltija ja kokoelmien hoitaja).

Suurmestari Chan Yong-Fa on siis perinyt esi-isiensä alkuperäiset ja täydelliset dokumentit Choy Lee Futin (mukaanlukien Lohan Qigong) kehityksestä ja historiasta sekä yksityiskohtaiset kuvaukset kaikista liikesarjoista ja tekniikoista sovellutuksineen.

Choy Lee Fut on yksi harvoista lajeista jossa on jäljellä oma Jeung Mun Yun. Jeung Mun Yun on tosiasiallinen perhetradition perillinen ja kehittäjä, tehtävänään perinteen levittäminen ja ylläpitäminen tuleville sukupolville. Jeung Mun Yun Chan Yong-Fa on saanut koko lajin perintönä isältään, edelliseltä Yeung Mun Yunilta.

Suurmestari Chan Yong-Fa syntyi Kiinassa vuonna 1951. Hän aloitti taistelulajien harjoittelun isoisänsä  Chan Yiu Chin opetuksessa neljän vuoden iässä. Chan Yiu Chin kuoleman jälkeen häntä opetti hänen isänsä Chan Wan Hon. Chan Wan Hon kuoli Kantonissa (nykyinen Guangdong) vuonna 1979. Nyt on suurmestari Chan Yong-Fan vuoro jatkaa sukunsa traditiota.

Suurmestari Chan Yong-Fa on myös arvostettu lääkäri. Hän valmistui Guangdongin kiinalaisen lääketieteen koulusta erikoisalana lihas- ja luustoviat. Vuonna 1983 Chan Yong-Fa muutti Australiaan, jonne hän avasi perinteisen kiinalaisen lääketieteen klinikan sekä Choy Lee Fut kung fun päämajan. Chan Yong-Fa työskentelee klinikallaan, kirjoittaen kiinalaisen lääketieteen ja Choy Lee Futin eri osa-alueista. Hän myös opettaa valitsemalleen ryhmälle “uskollisia” kung fua, qigongia sekä perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Tätä ryhmää kutsutaan nimellä Wing Sing Tong. Suurmestari Chan Yong-Fa on Headquarters of Choy Lee Fut Martial Arts -yhdistyksen presidentti ja toimeenpaneva johtaja ja kokonaan omistautunut kehittämään Choy Lee Futin kansainvälistä tiedonvaihtoa sekä ystävyyttä yli rajojen. Hänen tarkoituksenaan on myös yhdistää ns. uusi ja vanha Chan Family Choy Lee Fut  -koulukunta.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube