Peruskurssit

Aikuisten peruskurssi kuvaus:

Kurssilla luodaan pohja Choy Lee Futin harjoittelua varten. Harjoituksissa opitaan perusasennot, peruslyönnit, -torjunnat ja -potkut sekä Cum Na –tekniikoita eli itsepuolustus–tekniikoita, jossa hyödynnetään lukkoja, painalluksia ja kaatoja. Tekniikoita tehdään harjoituksissa yksin ja pareittain painottaen sekä tekniikkaa että niiden sovelluksia. Lajiharjoitteiden lisäksi yleiskuntoa parannetaan myös lihaskuntoharjoittein.

Peruskurssi kestää noin 3 kuukautta ja harjoitukset ovat kahdesti viikossa (1.5 tuntia per harjoitus). Hinta on 100e. Kurssin lopulla järjestetään erikseen vyökoe jossa voi graduoida keltaisen vyön. Kurssista vastaa aina pitkän lajikokemuksen omaava ohjaaja. Laji sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin taistelijoille sukupuoleen katsomatta. Choy Lee Fut on perinteinen kiinalainen taistelulaji. Harjoittelun alkuvaiheessa painotetaan pitkiä ja ulottuvia tekniikoita sekä matalia asentoja, jotka vahvistavat jalkoja. Peruskurssin jälkeen ja harjoittelun edetessä mukaan tulee liikesarja-, ase- ja otteluharjoittelua sekä enemmän myös lyhyen etäisyyden tekniikoita ja rentoa jalkatyötä. Choy Lee Futissa voi halutessaan kilpailla liikesarjoissa ja täyskontaktiottelussa. Lisäksi lajiin kuuluu muunmuassa oma Lohan Qiqong –systeemi.

Junnujen peruskurssin kuvaus:

Lasten ja nuorten ryhmistä seuroissa vastaavat ohjaajakoulutuksen suorittaneet aikuiset ohjaajat, joilla on pitkä lajikokemus. Peruskurssi kestää kaksi kautta (syys-kevät) ja päättyy vyökokeeseen. Peruskurssilla opitaan keltaisen vyön junnutason suorittamiseen tarvittavat perusasennot, lyönnit, torjunnat, potkut ja itsepuolustukset.

Aikaisempaa liikuntakokemusta ei tarvita, ja harjoittelu tapahtuu jokaisen lapsen omista lähtökohdista. Kurssin päätteeksi suoritetaan keltaisen vyön vyökoe, jonka jälkeen harjoittelija siirtyy harjoittelemaan vyöllisten junnujen ryhmään. Vyöllisten harjoituksissa jatketaan taitojen syventämistä ja uusien tekniikoiden opettelua seuraavan suoritettavan tason mukaisesti. Keltaisella vyöllä mukaan tulee liikesarjaharjoittelu, ja vyöllisten ohjelmaan kuuluvat myös kepin ja miekan peruskäsittelytaidot.

 

Tervetuloa Turun peruskursseille!

Aikuisten kurssi alkaa keskiviikkona 25.1 klo 18 ja lauantaina 28.1 klo 10. Junnujen kurssi puolestaan alkaa maanantaina 23.1 klo 17 ja lauantaina 28.1 klo 10.

Aikuisten ja junnujen kurssit käydään Alfan Liikuntakeskuksessa, Raunistulantie 15, 20300 Turku.

Lisää Turun seurasta ja peruskurssien sisällöstä.

Reipas mieli ja liikuntavaatteet mukaan!